Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

  • 150 voertuigen in voorproductie worden voor het eind van 2017 in gebruik genomen
  • Ford en Deutsche Post DHL zijn de pionier op het gebied van elektrisch rijden in Duitsland

Deutsche Post DHL Group en Ford hebben het eerste model van hun gezamenlijk geproduceerde elektrische bestelauto’s gepresenteerd in Keulen, Duitsland.

De StreetScooter WORK XL, is gebaseerd op een Ford Transit chassis en is uitgerust met een volledig elektrische aandrijving en ontworpen en gebouwd volgens de Deutsche Post DHL specificaties.

In 2017 worden 150 elektrische bestelauto’s geproduceerd in de StreetScooter-fabriek in Aachen, Duitsland. Deutsche Post DHL zal de elektrische bestelauto’s gebruiken om de stedelijke pakketdiensten in Duitsland te ondersteunen. Deutsche Post DHL, StreetScooter en Ford plannen om 2500 e-vans te bouwen voor het eind van 2018. Net als de bestaande elektrische StreetScooter-modellen – WORK en WORK L – kan de WORK XL ook worden verkocht aan derden.

Elke WORK XL kan ongeveer vijf ton CO2 en 1,900 liter diesel per jaar besparen. Met de geplande 2500 voertuigen in gebruik kan dit resulteren in een totale besparing van 12.500 ton CO2  en 4,75 miljoen liter brandstof per jaar.

Jurgen Gerdes, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Post DHL Group zegt: “de nieuwe StreetScooter WORK XL breidt onze elektrische vloot uit in het bestelauto segment. Het is het perfecte voertuig voor pakketleveringen in grote steden en grote stedelijke gebieden, waardoor we de stijgende pakketvolumes op een meer milieuvriendelijke en stillere manier kunnen aanpakken. Met deze inzet, onderstrepen we ook onze claim om marktleider te zijn in groene logistiek.”

Steven Armstrong, vice-president en president Ford Motor Company Europa, Midden-Oosten en Afrika, zei: “We zijn erg trots op dit ambitieuze project en het sterke partnerschap dat we hebben ontwikkeld met de Deutsche Post DHL Group en StreetScooter. Dit gezamenlijke project behelst Europa’s grootste productie van emissievrije, middelgrote elektrische bestelauto’s en het komt geen moment te vroeg. Bussen, auto’s en natuurlijk bestelauto’s spelen een belangrijke rollen in ons leven, maar we moeten een manier zien te vinden om ze schoon te maken. Dit project is een geweldige stap in die richting”.

De WORK XL heeft een laadvolume van 20 kubieke meter en biedt opbergruimte voor meer dan 200 pakketten. De elektrische bestelauto’s is uitgerust met een modulair batterijsysteem van 30 kWH tot 90 kWH waarmee het een bereik kan bieden tussen de 80km en 200km. De WORK XL varieert niet alleen in grootte met zijn zusjes – de WORK (4 kubieke meter laadruimte) en de WORK L (8 kubieke meter laadruimte) – maar verschilt ook met betrekking tot de constructie. De laadruimte van de WORK XL is voorzien van planken en is bereikbaar vanaf de cabine. Het voertuig kan worden geladen via de achterklep en via de schuifdeur aan de zijkant. Met een laadvermogen van 22 kW bedraagt de gemiddelde laadtijd drie uur.

Naast het nieuwe WORK XL-model zijn er momenteel meer dan 3.000 StreetScooter WORK en WORK L elektrische voertuigen, plus ongeveer 10.500 elektrische fietsen in gebruik bij Deutsche Post DHL, dat hiermee de grootste elektrische vloot in Duitsland heeft.

© Copyright 2015 van de Grift Bedrijfswagens BV